ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Seizoenen

Schoonheid (verwelkt)

Natuurgekwetter – Week 13 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Ik ga in de tuin op zoek naar de eerste bloeiende planten en bloemen. Het groen van de hagen, struiken en bomen verschijnt aarzelend maar zeker. Het groen rijgt de verschillende plekken in de tuin aaneen.

De eerste bloeiers krijgen de volle aandacht bij gebrek aan concurrentie. Natuurlijk de helleborussen maar zeker ook de kievitsbloemen. De bloemen buigen. Dat zie je bij veel bloeiende bloemen nu. Het maakt dat regen niet in de bloem komt. Ze beschermen hun stuifmeel zoals een paraplu ons dat doet.

Een ommetje maak ik altijd en elke dag zolang het bloeit langs de staartaar (Stachyurus preacox). Onmogelijk om er aan voorbij te lopen. In februari verschijnen de eerst bloemslierten. Insecten zorgen er voor dat de slierten heupwiegend bewegen. Anders doet de wind dat wel. De bloemen verschijnen eerst.

De enige teleurstelling is dat schoonheid ook weer verwelkt…

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: