ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Seizoenen

Het groeit mij boven het hoofd…

Natuurgekwetter – Week 11 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Soms striemt de regen tegen mijn hoofd. De dag erna koestert de zon mij. Op en af. Signalen dat de lente in aantocht is. Een overmoed kruipt achter mijn borstkas. Niet alleen bij mij.

Ik zie drie bonte spechten vol opwinding achter elkaar aan vliegen. Weg jij en jij juist hier blijven. Lente brengt kolder in de kop. Een mooie kolder! Ik laat mij er in meeslepen. Wat betekent dat ik vol overmoed de tuin in ga om de oude plantresten van de borders te harken.

Kruiwagens vol verhuis ik naar de nieuwe composthoop. Het resultaat zal een jaar later mooie voedingsrijke compost zijn. Die over dezelfde borders weer teruggestort wordt. Een mooie kringloop. Het volume is enorm. Langzaam zal het verschrompelen, door allerlei beestjes, tot aarde.

Nu is duidelijk dat de lentekriebels maakt dat de composthoop mij boven het hoofd groeit!

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: