ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Seizoenen

Volle stempelkaart!

Natuurgekwetter – Week 8– ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Hij is teruggebracht! Wie? De ram. Prachtig dier met krullende horens. Daar maak je indruk mee. Tenminste zeker bij mij. Van zijn grootte moet de ram, een skudde, het niet hebben.

De Kempische heideschapen van me-vrouw Els, krijgen mannenbezoek voor een paar weken. Eenmaal uit het schapenkarretje gaat de ram, recht op zijn doel af. Hij weet waarvoor hij komt. Voor de vorm eerst nog even snuffelen.

De ram heeft een dekblok onder zijn buik hangen. Als hij een dame dekt kun je dat zien door een gele vlek op haar vacht aan de boven/achterkant. De ram mag blijven totdat alle schapen afgestempeld zijn. Zijn stempelkaart is vol. Lol is over. Terug naar huis. De dames grazen voort. Je ziet het niet maar je weet dat ze de lente al bij zich dragen.

Geen winter die dat tegenhoudt!

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: