ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Kunstwerk?!

Natuurgekwetter – Week 3 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

In de winter is het onderhoud in de tuin niet urgent. Het gaat nu om snoeien en zagen. Het resultaat daarvan leidt tot stevige fysieke inspanning; afvoeren naar takkenrillen en grote brokken tot mootjes hakken.

Alle forse gesnoeide takken maken me onrustig. Ik wil er iets van maken. Sommige mensen vragen of wat ik maak een kunstwerk is. Dat gaat mij te ver. Ik noem het een bouwwerk of constructie. En altijd is er meer inspiratie dan takken.

Ik maak een nieuwe boom of een meganest. Een 3D-vierkant of driehoek bungelend aan touwen. Kronkelige takken aan een touw In de wind lijken het heupwiegende dames. Na een paar jaar vergaat het hout en daarmee het bouwwerk. Ze belanden in de takkenrillen. Ook hier de kringloop van de natuur.

Maar voor die tijd heb ik er lekker mee kunnen spelen.

Reageren is niet mogelijk

%d bloggers liken dit: