ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen, Vogels

We zingen maar wat…

Natuurgekwetter – Week 51 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

O, dennenboom, wat zijn je lichtjes wonderschoon’. Net als bij Sinterklaas wordt het niet nauw met de waarheid genomen. De dennenboom blijkt een spar te zijn.

Een den heeft dennenappels en lange zachte naalden. Deze dennennaalden groeien met twee uit dezelfde opening. Een ezelsbruggetje, de ‘d’ staat voor duo en den. De ‘s’ staat voor spar en solo.

Dennenappels hangen als ballen in de kerstboom. Soms zie je een dennenappel in de schors van een boom geklemd zitten. Een specht heeft deze daar ingeklemd. Hij bikt de zaden uit de dennenappel. Dat is zijn kerstmaal.

Hoe dan ook, een spar dus in mijn kamer. Ik hang hem vol lichtjes. Eenmaal buiten wenkt hij mij weer naar binnen. Bij de buren hangen er ook prachtige lichtjes buiten in de vorm van een kerstboom. Maar de lokroep van de spar binnen wint het!

 

Reageren is niet mogelijk

%d bloggers liken dit: