ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Tot rust komen

Natuurgekwetter – Week 49 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

De ochtenden beginnen met donkerte. De verleiding om langer in je bed te blijven is daardoor groot. Maar daar natuurlijk niet aan toegeven! Zo ben ik niet opgevoed. ‘Ochtendstond heeft goud in de mond’, hoor ik nog mijn moeder zeggen. Er was sprake van een echt calvinistische opvoeding. Niets mis mee maar sommige gedragingen probeer ik toch moeizaam van mij  af te schudden.

Naast van mijn opvoeding kan ik ook van de natuur veel leren. Kijk maar eens naar de seizoenen. Na intense groei en bloei komt de natuur tot stilstand in de herfst en winter. Een mooi voorbeeld om niet te vergeten om naast alle drukte, stress van alledag en het veeleisende leven ook voldoende rust te pakken. Tijd lichaam en geest weer te laten herstellen. Rennen en stilstaan.

De natuur doet het zo mooi voor… Nu wij nog!

Reageren is niet mogelijk

%d bloggers liken dit: