ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Seizoenen

Herfstdepressies?

Hefst

Natuurgekwetter – Week 44– ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Herfstdepressie, vaak hoor ik het woord vallen. De tuin ziet er uit als een kerkhof. Grauw, saai en somber. Afgestorven stengels hangen troosteloos kris kras over elkaar heen. Een waar slachtveld. Kleuren zijn ver zoek. Jezelf neerslachtig voelen is  dan ook niet moeilijk.

Toch trap ik niet in die val. Het lukt mij om met het weten dat vanuit deze treurnis straks het verrukkelijke leven zal losbarsten, te kijken. De belofte is niet rondom te zien maar wel voor te stellen.

Het is de kracht van mijn gedachten. Het gebeurt niet in de tuin maar simpelweg in mijn hoofd. Dwars door de ellende heen kijken. Ik zie wat er niet is en dan is het er dus.

En ik kan je vertellen dat is heerlijk. Somberheid ruil ik daarmee in voor vrolijkheid. Pessimisme voor optimisme. Het is even oefenen maar iedereen kan het!

Reageren is niet mogelijk

%d bloggers liken dit: