ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Seizoenen

Open Lentetuin

Natuurgekwetter – Week 16 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Ver van tevoren plan ik de open dagen voor tuinbezoek. De eerste is altijd tweede deel van april. Dus ook dit jaar.

In februari en maart wordt het flink koud en die koude houdt aan. Doorlopend noord- en oostenwind. Gevoelstemperaturen van min vijftien. Dat wat al opkomt heeft het zwaar en/of haakt af. Geen plant die er over denkt om zijn kop boven de aarde uit te steken en voorkomt daarmee zijn eigen ondergang.

Begin april is er nog nauwelijks groen te zien. De open tuin komt er aan maar wat laat ik zien? Totdat… Begin april gebeurt het natuurlijk toch. Zon en warmte. De natuur toont haar kracht. Het groen verdringt zich om uit de grond te barsten. De inhaalrace wordt direct ingezet.

Kom ogen tekort. Vogels jubelen en ik doe mee. Alle slechte nare koude dagen zijn vergeven en vergeten.

Reageren is niet mogelijk

%d bloggers liken dit: