ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Mannelijkheid

Natuurgekwetter – Week 6 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

MannelijkAls ik tuingroepen rondleid bestaan die gemiddeld voor 95% uit vrouwen. Als ik een man opmerk voel ik meteen de verbondenheid en spreek hem aan. De uitkomst is inmiddels voorspelbaar. Van die resterende 5% mannen gaan er 95% mee als chauffeur… Waarom zouden vrouwen een nadrukkelijker grotere liefde voor tuinieren hebben dan mannen?

Ik maak een reuze stap achteruit. Gevolgen van de oertijd? Vrouw zorgt en man gaat op jacht. Ik moet er aan denken nu ik alle blokken hout van de gesnoeide abelen met mijn bijl te lijf ga. Raar maar ik voel mij heel mannelijk met die zwaaiende bijl boven mijn hoofd. Hij valt en met een kracht klief ik het hout. Ik voel mijn spieren in mijn borstkast zwellen. Ik haal diep adem voor een nieuwe slag. Het is waar, ik zie het me-vrouw Els niet doen…