ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Seizoenen

Nieuwe vloerbedekking

Mooie bladeren

Natuurgekwetter – Week 46 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Mooie bladeren Een toffe boom is de kastanje. Elk seizoen een nieuw feest. In de winter de plakkerige bruine knoppen. Alsof ze ingesmeerd zijn met lijm. De zon lokt in het voorjaar de bladeren tot groeien. De boom opent zijn hand. In de vroege zomer de bloemen. Staan rechtop als kaarsen in de kerstboom. Witte bloemen met gele of rode vlekken. In de herfst de bolsters. Stekelig, maar met daarin een cadeau. Of zelfs meerdere.

De kastanje. Als kind bleef ik hoopvol mijn stok in de boom werpen. Soms waren de kastanjes nog romig wit. Vaak even glimmend als de bruine ogen van de mooiste tuinvrouw. Bladeren verkleuren fraai en vallen. Aan de voet van de schubbige schors ligt er een uitgestrekte bladerenvloerbedekking. Prachtig.

Als je  het laat liggen zal alles daar onder sterven. Toch maar weghalen. Zo jammer….