ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Lente

Lente

Natuurgekwetter – Week 13 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

LenteWanneer is het lente?  De meteorologisch lente is al begonnen hoor ik op het nieuws. Om heel eerlijk te zijn, ik heb geen idee waar die lente voor staat…. Je hebt ook de lente van de kalender. Die geeft aan dat het op 21 maart lente is…

Mijn lente begint op het moment het licht verandert. Ik weet niet wat het is maar ineens ervaar ik dat het licht anders is. Meer, zacht en langer. Ja vooral dat langer is belangrijk. Na het avondeten nog naar buiten kunnen lopen. Dat is zeker dat meetelt. Vogels fluiten. Eerst af en toe één en dan ineens maakt de tuin geluid. Mijn eerste (citroen)vlinder! De eerste dag dat ik, uit de wind, in het eerste lentezonnetje de warmte op mijn voorhoofd voel die behoort wellicht tot de mooiste dagen van mijn leven. Lente…!