ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Seizoenen

Verwarring!

verwarring - dezintuigentuin - heerhugowaard

Natuurgekwetter – Week 51 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

verwarring - dezintuigentuin - heerhugowaardGras is bevroren en kraakt als ik ’s morgens vroeg de tuin in loop. De eerste echte nachtvorst vorige week. Mijn hemel, wat is het goddelijk hier. Ik merk dat ik mijn taalgebruik met plezier aanpas aan het komende kerstfeest.

Zon komt op en strooit met kleuren. Roze, oranje, blauw. Hier word ik echt heel vrolijk van. De zon nu hoger, werpt bundels met licht langs de bomen. Mooier kan het niet worden vandaag.

Ik hoor de koolmees hoog in de boom ‘slaan’ alsof het voorjaar begint. Precies vertaalt de vogel wat ik voel. De opwinding van het voorjaar maar met nog een hele winter voor de boeg. Dit licht en deze helderheid brengen verwarring. Winters koude handen en voorjaarskriebel door mijn lijf. Dat kan allemaal in deze periode. En ik kan nog uitzien naar het mooiste; de eerste sneeuw!