ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Sneeuwballen?!

sneeuwballen - de zintuigentuin - heerhugowaard

Natuurgekwetter – Week 25 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

sneeuwballen - de zintuigentuin - heerhugowaardIk snap heel goed, als ik sommige mensen hoor praten, dat een mens maar één mond heeft gekregen. Minder goed begrijp ik dat er niet een paar ogen en oren extra vanaf konden… Ik kom ze nu flink tekort in ieder geval.

Gretig en zoekend kijk ik om mij heen. Rond de vijver honderden brede orchideeën, in het wilde bloemenweiland wel duizenden? Gele ratelaar en lis bloeien. Volle kleurige bloemenborders gulpen over het gras. Alle kleuren geraniums, witte en blauwe irissen, gele bloemen in de vrouwenmantel en meer, veel meer. Ik weet niet waar te kijken.

Gelukkig kom ik met een glimlach tot stilstand als ik de ‘sneeuwbalstruik’ (viburnum) zie. Het koude weer is het gespreksonderwerp waar ik ook kom. Grote witte sneeuwballen en volgende week is het zomer. Het verbaast me allemaal niets. In de tuin zijn woorden overbodig?!