ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Mijn tuinblog, Seizoenen

Achteruitkijkspiegel

open tuin zintuigen heerhugowaard

Natuurgekwetter – Week 16 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

open tuin zintuigen heerhugowaardDan is het ineens zover. Na een voorjaar geteisterd door de koude en de drogende Oostenwind dan nu zon. Feest!! Maar de natuur loopt flink achter. De bloemencorso’s moeten zelfs de bloemen uit het buitenland gaan importeren… Ik kan alles wel de grond uit kijken.

Als ik in de tuin loop en met tuinbezoekers praat gaat het alleen maar over wat er niet is dat er anders wel is. We worden er bijna treurig van. Maar als je in de achteruitkijkspiegel kijkt kun je alleen zien wat er was en niet wat er is!

Ik verman me en zie niet om maar kijk om mij heen. Het groothoefblad bloeit prachtig. De knoppen van de sleedoorn staan op uitbarsten. Narcissen, sleutel- en helmbloemen bloeien. De eerste madeliefjes in het gras. Kijk, er verschijnt al stiekem weer een glimlach op mijn gezicht!