ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Seizoenen

Achter lopen?

Achter Lopen - De Zintuigentuin - heerhugowaard

Natuurgekwetter – Week 15 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Achter Lopen - De Zintuigentuin - heerhugowaardDe laatste weken zit de lente helemaal op slot. Gevangen door de koude Oostenwind. Geen mens die ik tegenkom heeft het over iets anders. De natuur houdt de adem in.De tuin is ten opzichte van vorig jaar wel een maand ‘achter’. Maar bestaat dat eigenlijk in de natuur?

Ik word ongeduldig. Aanstaande zondag de eerste open tuin en wat is er te zien? Normaal gesproken van alles. Toch is dit goed voor mij. Ik moet loslaten. Ik heb er geen invloed op. Moet je voorstellen dat we als mens het weer zouden kunnen regelen. Daar zou de grootste narigheid van komen.

En nu? Nu kijk ik naar wat er wel is. Geen krans van dotters rond de vijver maar wel één dappere met de voeten in het ijs. Juist die bescheidenheid is groots! Kan er nog veel van leren.