ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Goede voornemens!

Goede voornemens - De Zintuigen Tuin - Heerhugowaard

Natuurgekwetter – Week 1 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Goede voornemens - De Zintuigen Tuin - HeerhugowaardEindejaarsvakantie. Kou en ijs op de sloten ontbreken in de verste verten. Jammer. Toch laat de mens zich niet uit het veld slaan door de natuur.

Ik sta bij de kunstijsbaan (gerund door talloze vrijwilligers!) bij het winkelcentrum. Kleindochters met oranje schaatsen op het ijs. Toch ijspret! Ook onze burgemeester zie ik schaatsen. Praatje hier en daar. Dichtbij en aanraakbaar.

Ik erger me aan goede voornemens die zo makkelijk uit de mond vallen. Veel mensen spreken hun zorgen uit over de natuur. Afnemende biodiversiteit, stijging waterspiegel, meer stenen minder groen, blablabla. Maar wat doen ze?

Daarom geniet ik van onze burgemeester. Hij doet voor zonder er zich op voor te staan. Stapt op zijn fiets – niets auto! –  en doorkruist de stad van links naar rechts. Van onder naar boven. Laten we dit jaar volgen. Niet praten maar (voor)doen.