ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Mijn tuinblog, Seizoenen

Blij met mei!

ZinTUIgeN - maand mei

Natuurgekwetter – Week 21 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet ’ .

ZinTUIgeN - maand meiWie ik van mijn dochters het liefst vind? Als vader wil je deze vraag niet eens beantwoorden. Dit komt bij mij boven wanneer mij gevraagd wordt wanneer de tuin het mooist is? Kan ik antwoorden? Ik doe elke andere maand daarmee onrecht.

En als ik het toch probeer? De maand mei? De tuin is zwanger. De verwachting dwaalt er rond. Irissen in knop. Vogels op hun eieren. Geraniums en lissen op uitkomen. Hommels en bijen verdwijnen geheel in een bloem. Met stuifmeel op hun rug gaan ze onderweg naar het nieuwe leven. Boven mij verwarmt de zon het groen en tovert kleuren tevoorschijn. Kikkerdril verandert in kikkervisjes. Met staart, zonder poten! En het lied van de vogels maakt het hoofd licht. Mei dus het mooist? Ja dus! Juni, juli en alle andere maanden zijn anders maar dan ook het mooist!!