ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Mijn tuinblog, Seizoenen

Sterren overdag?!

De zintuigentuin - Pasen

Natuurgekwetter – Week 11- ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet ’ .

De zintuigentuin - PasenGeel is nu modekleur! Tot In het winkelcentrum. Geel hoort bij Pasen en dat is geen toeval. In mijn tuin struikel ik over het geel, geel, geel. In mijn vijver staan talloze dotterbloemen pootje te baden. Narcissen, net mondjes met een toeter er voor,  tetteren het geel door de tuin in het rond. Overal gele sterretjes van het speenkruid . Een ware plaag maar een leuke! Als de zon tevoorschijn komt opent het sterretje zich. Bijzonder, sterren overdag! De eerste boterbloemen knipogen vanuit het gras maar ook die agressieve paardenbloemen! Sleutelbloemen, de forsythia…  Dan hoor ik de langgerekte, vervelend klinkende, uithalen van een vogel. ‘Smieren ‘, noemen we dat bij ons. Kanariegeel? Nee, het is de groenling! Oef, die had zijn mond nog even moeten houden tot na Pasen. Dan gaat het groen het geel inhalen. Let maar op!