ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Seizoenen

Beulen

Beulen

Natuurgekwetter – Week 39 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

In de zomer eist de tuin zijn aandacht op met vooral onkruidwieden, maaien en snoeien. Vanaf eind september valt die urgentie weg. Het tuinleven remt af alsof er aan de noodrem is getrokken. Nu pappen en nathouden. Tijd om al die plannen uit te voeren die de afgelopen tijd zijn verzonnen maar waar geen tijd voor was. Echte ingrepen en veranderingen.

De tijd van ‘komt wel’ is nu aangebroken. Ik heb er veel zin in en begin boven aan mijn lijstje. De Persicaria (duizendknoop) rond een beeld woekert teveel. Er zijn ook brave soorten maar daar hoort deze beslist niet toe. Ik spit alles diep om. Hels karwei. Geen stukje wortel mag blijven zitten.

Twee volle dagen ben ik bezig met beulswerk. Ik kijk tevreden naar het resultaat maar vraag me ook vermoeid af waarom ik daar nu zo naar uitzag…

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: