ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Seizoenen

Lentekriebels…

Lentekriebels

Natuurgekwetter – Week 14 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet

Weinig mooi lenteweer, toch is er geen houden aan. De knop is om. De tuin is vol leven. Een hoop geruzie en geharrewar tussen de vogels. Een groep kauwen is van plan om een kolonietje te vestigen in de hoge Oostenrijkse dennen. Ze kakelen wat af. Een egel, jong nog, kom ik overdag tegen op het gras. Ze rolt ze zich niet op maar blijft duf voor zich uitkijken. Net uit winterslaap? Straks nog maar eens kijken. De sleedoorn bloeit eerst, dan komen de bladeren. De knoppen van de magnolia zwellen enorm. Het mooiste lentegroen is van spirea en meidoorn. Hoor de tjiftjaf. De egel is weer weg. Ineens rennen er drie prachtige hazen rondje na rondje achter elkaar aan om de haag. Vrouwtje voorop, mannen er achteraan. Geen enkele aandacht voor mij, ze hebben zichtbaar de lentekriebels!

Reageren is niet mogelijk

%d bloggers liken dit: