ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Seizoenen

Ik ben een ezel!

planten hangen

Natuurgekwetter – Week 11 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.

Narrig loop ik door het huis. Hier zit geen tuinier op te wachten. Weer stevige vorst… Na afgelopen flinke vorstperiode hark ik alle plantenresten van de borders en stort ik op de composthoop. De bloemenborders liggen er open en bloot bij. Alsof ik het dekbed onverwachts van het bed aftrek. Jong lentegroen kijkt net boven de grond. Ik maak  me grote zorgen over alle niet erg vorstbestendige planten, die ik niet had moeten kopen natuurlijk. De verleidingen zijn ook vaak zo groot. Ik zie een prachtige plant. Knikkende knieën. Ze knipoogt naar mij en zegt ‘wat ben ik mooi, he. En ik lok ook nog eens heel veel insecten’. Geen tegenhouden aan; inpakken en meenemen. Een stemmetje in mijn hoofd dat mij waarschuwt dat hij niet goed tegen vorst kan spreek ik tegen. ‘Wanneer hebben we nu strengere winters?’ Nu dus!

Reageren is niet mogelijk

%d bloggers liken dit: