ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Seizoenen

Vallende bladeren…

Vallende bladeren

Natuurgekwetter – Week 48 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Het komt echt voor. Iemand die van zijn buurman vraagt zijn boom om te zagen omdat de bladeren in zijn tuin vallen… Ik kan het niet geloven. We willen wel van de natuur genieten maar er geen last van hebben. Wel een moestuin maar beslist geen slakken. Dat bestaat niet.

Mooi vind ik te lezen dat een moestuinder speciale groente aanplant die slakken trekt. Die mogen ze opeten en dat leidt de aandacht af van andere gewassen. Prachtig!

Gelukkig zijn er ook mensen die de natuur ook in zijn vervelende aspecten accepteren. Waar is onze verdraagzaamheid gebleven? Voelt de mens zichzelf ver boven de natuur staan? Mag het alleen gaan zoals hij of zij dat wil? Dat sta ik allemaal te denken terwijl ik in de vallende regen bladeren ophark. Het lukt mij zonder boos te worden.