ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Mijn tuinblog, Seizoenen

Bijna te mooi voor woorden

Herfst

Natuurgekwetter – Week 43 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

HerfstIk kijk naar buiten. Elke raam lijkt wel een schilderij. Zo mooi kan de natuur zijn. Ik kan mijn ogen er niet vanaf houden. Nog beter is om er tussen te gaan lopen. Bezoeker zijn van dit natuurmuseum.

Ik vraag me af of dit toch niet het mooiste jaargetijde is? Maar die vraag stel ik elke seizoenwissel. Gebruik van kleuren van het mooiste soort. Als ik door mijn oogharen kijk zie ik grote vegen oranje, rood en geel.

Het lijkt een tovertruc. Eerst is alles groen en even later…  Een truc moet je nooit uitleggen. Maar dit is te mooi om niet te vertellen. De boom haalt in de herfst het bladgroen terug uit het blad. De kleur die dan volgt is de echte kleur van het blad… Herfst laat zien dat het niet altijd is wat het lijkt!