ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Seizoenen

Herfst

Herfst

Natuurgekwetter – Week 40 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

HerfstBladeren vallen uit de boom. Als het waait regent het bladeren. Onverwachte rukwinden sturen ze soms weer terug de lucht in om daarna onvermijdelijk terug te keren waar ze horen. Op de grond. Het verval is onafwendbaar.

Het bijzondere vind ik dat ik het ook kan ruiken. Zo ruikt het komende einde… Ik neem afscheid van de levenskracht van de lente, de uitbundigheid van de zomer. Toch is het zoet van de herinnering fijn. Ik heb een hang naar melancholie. Kan er in rondzwemmen. Het schuurt en schrijnt maar is ergens toch ook heerlijk.

Het gaat, denk ik, over een intense ervaring, de  herinnering daar aan en het onmogelijke verlangen dat vast te houden. Alles gaat voorbij… ‘I want to take you home with me, but I can’t’, muziek en teksten dwarrelen rond in mijn hoofd. Herfst is intense melancholie!