ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Seizoenen

Mijn boom maakt geluid

Zintuigen - Heerhugowaard

Natuurgekwetter – Week 22 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Zintuigen - HeerhugowaardIn mijn tuin staat een boom die geluid maakt! Als ik er onder loop zoemt het dat het een lieve lust is. Er zweeft een wolk van geluid. De boom is een kruising tussen een prunus en een meidoorn.  Hij ziet wit van de bloemschermen. De bijen van onze imker hoeven niet ver. Meteen eerste straat rechts.

Ik wijs mijn bezoek op het geluid en de boom. In die volgorde. Het is toch wel een heel ding. Een boom die geluid maakt. Het is alsof hij neuriet. Een zacht gezoem waar je kippenvel van kan krijgen of vrolijk van kan worden. Dat mag je zelf kiezen.

Dan zie ik een bijenvolk hangen aan een tak. Ze hebben bijenkast verlaten en de vleugels genomen. Moet niet gekker worden vandaag. Een boom die geluid maakt met een druppel aan zijn neus. ..