ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Gestolen uit de tuin!

Zintuigen Heerhugowaard

Natuurgekwetter – Week 21 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Zintuigen HeerhugowaardHet gebeurt in mijn ooghoeken. Een flits. Als ik opkijk zie ik op drie meter een sperwer en een lijster. Om preciezer te zijn, een sperwer bovenop een, voor het leven vechtende, lijster. Tevergeefs. Laag over de grond, uit het niets, overrompelt de sperwer met grote snelheid de lijster.

De poten van de sperwer hebben naaldscherpe klauwen. Kans op vluchten is er niet. Mijn aanwezigheid wordt voor lief genomen. Ik kan zelfs mijn fototoestel gaan halen na de afweging of ik de lijster nog kan redden.  Nee, dus. Daar gaat mijn lijster uit mijn tuin.

Ernstig gemist wordt ’s morgens en ’s avond zijn prachtige lied vol herhalingen.  Op het hoogste plekje van het dak. Als ik kom aanfietsen hoor ik hem al van ver! Niet voor niets heet hij zanglijster. Het mooiste lied is uit mijn tuin gestolen!