ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen, Vogels

Mijn vriendin…?!

Roodborstje - ZinTUIgeN - Heerhugowaard

Natuurgekwetter – Week 17 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Roodborstje - ZinTUIgeN - HeerhugowaardIs het werken in de tuin niet eenzaam? Neen! Geenszins. Vrijwel altijd word ik vergezeld door mijn vriendin. Nee, dat is niet me-vrouw Els. De roodborst komt mij gezelschap houden. Meestal binnen de afstand van een meter. Het ziet er ronduit romantisch uit. Dat lieve roodborstje met die pikzwarte kraaloogjes.

Soms houdt ze haar kopje een beetje scheef en kijkt ze me aan. Ja, dan bezwijkt zelfs de grootste vogelhater. We lijken bevriend maar helaas zijn we het niet…

Bij de roodborst ik er geen sprake van liefde maar groot eigen belang. Waar ik bezig ben woel ik meestal de aarde om. Dat weet de roodborst. Haar kansen op eten zijn daar het grootst.

Oude tuinmannen het hoofd op hol brengen en dat om zo’n egoïstische reden. Bah! Maar als ze me aankijkt dan krijg ik toch weer zwakke knieën.