ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Een bloemetjesgordijn…

Lente - Zintuigen - Heerhugowaard

Natuurgekwetter – Week 13 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Lente - Zintuigen - HeerhugowaardLente! Heerlijk. De natuur heeft de kriebels. Merels klimmen tegen elkaar vechtend in de lucht. Weg jij! Ik? Nee, jij! De wilde eend bij de vijver broedt al een week op de dertien (!) eieren. Het kleine dappere winterkoninkje herstelt zijn nest van vorig jaar met verse mos. De kauwen slepen, alsof hun nest het afvaldepot is, troep en ellende in hun nestkast. De ijsvogel, vanmorgen op de tak bij de vijver, geeft me een kus op mijn voorhoofd.

Klein minpuntje. Ik noteer hem toch even. Een oud ransuilennest wordt nu bezet door foeilelijke en agressieve nijlganzen. En dat laten ze weten ook! Ik werk als een paard. Voer alle oude plantmaterialen af naar de composthoop en kijk om mij heen. Ik kom tot stilstand bij de kleine bloemetjes van de staartaar (stachyurus). Zie, de lente tovert een heus bloemetjesgordijn!