ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

De natuur doet het voor….

De natuur doet het voor - zintuigen

Natuurgekwetter – Week 6 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

De natuur doet het voor - zintuigenEen goede vriend van mij zit al ruim drie jaar thuis vanwege een burn out. Heftig, triest en verdrietig.  Hoe kun je zo de weg kwijt raken? Steeds minder mensen doen het werk. De druk is enorm. Doorlopende informatieaanbod. Via telefoon, tablet of laptop. Ook thuis meldt zich het werk.

Maar we lijken ook wel niets meer te willen missen.  Er is geen begin en geen eind meer. Laten we toch eens naar de natuur kijken…! Daar is de cyclus van de seizoenen. Een tijd van uitbundig bloeien en energie wordt altijd opgevolgd door een tijd van rust en stilstand.

Komen we nog wel tot stilstand? Na de dag volgt de nacht. In de winter, de tijd van rust, zijn de dagen kort en de nachten lang. De natuur doet het voor. Maar wat doen we met deze machtige wijsheid??