ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Operatie knotwilg

Natuurgekwetter – Week 7 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Achter mijn huis wordt een enorme nieuwe woonwijk gebouwd. Heel veel natuur wordt daar ingeleverd voor stenen. Natuurliefhebbers worden daar nooit blij van. Maar mensen willen wonen.

Ons gemeentebestuur neemt deze transitie serieus. Met alle respect voor de natuurcompensatieregels die daarvoor gelden. Dagenlang zie ik iemand achter mijn tuin sloten, die verdwijnen, leeg vissen. De vissen worden verderop vrijgelaten en overleven zo. Dat is verplicht maar de hand wordt niet gelicht. Ook broedt er al jarenlang een paartje steenuiltjes en daarvoor worden nieuwe nestkasten op kansrijke plekken opgehangen. Ook één in mijn tuin.

Deskundigen beoordelen dat de doorvliegroute naar voedsel bij de doorgaande weg te gevaarlijk is. Dure volwassen oudere knotwilgen worden op mijn weiland gezet als mogelijke oplossing. Grote machines helpen ze op hun plek.

Het ontroert mij merkbaar dat er toch zoveel moeite wordt gedaan voor die prachtige kleine uiltjes. En terecht.

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: