ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Mijn tuinblog

De wintertuin in!

Natuurgekwetter – Week 4 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Een winterwandeling door je tuin is een tocht vol verrassingen. De winter haalt een grap met ons uit. Een eerste blik in de tuin maakt dat je het niet in je hoofd haalt de tuin in te gaan. Toch nodig ik iedereen uit. Ga.

Het is geen wandeling voor de vluchtige waarnemer. Je moet wel  een beetje je best doen maar dan is het je gelukkig voelen niet tegen te gaan. Na een nacht gevuld met vorst zie ik toch overal sneeuwklokjes hun groen de grond uit duwen. Op beschutte plekken zelfs de eerste hangende bloemklokjes. Maagdelijk wit.

Daar hangen in de struik de opvallend blinkende gele sterretjes van de winterjasmijn. Binnenkort gele speenkruid-sterretjes overal op de grond.

Bij de hazelaar bloeien de kleine vrouwelijke bloempjes karmijnrood. Zo klein, zo mooi, zo teer. Alleen dat is al reden voor een tuinbezoek!

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: