ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog

Ruimtevaartpakken

Natuurgekwetter – Week 12 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Zomertijd! Heerlijk. Na het eten de tuin in. De energie kolkt weer door mijn aderen. De tuin lijkt wel het concertgebouw. Ik hoor de eerste tjiftjaffen, zwartkop, heggemus, lijster, merel, winterkoning jubelen. Ze zijn net zo blij als ik. Ik weet niet waar ik moet beginnen met luisteren. Oefenstof genoeg voor mijn vogelgeluidencursus die ik volg.

Longkruid bloeit in de kleuren rood, wit en blauw. Narcissen en speenkruid trompetteren hun geel in het rond. Helleborussen hebben hun bloemknop hangen maar zijn een buiging waard. Bladeren en knoppen zwellen.

In het West-Fries zou ik uitdrukken, ‘het is hiel best’. Toch ook niet helemaal waar. Mijn tuin wordt afgezet met linten. Mannen in witte ruimtevaartpakken als astronauten klimmen op het dak van mijn stal. Verstoren abrupt pogingen van nestelende vogels.

Van de overheid moet het van mijn dak. Asbest. Best? Hielegaar niet best!