ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Seizoenen

Natuurlijke kerstballen…!

Kerstballen

Natuurgekwetter – Week 51 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Me-vrouw Els zegt het zo mooi; ‘je komt naar binnen om weer naar buiten te kunnen gaan’. Tja, daar zit veel in. Ik voel mij buiten het best. Toch is dat in de kersttijd soms anders… Ik ben een onversneden romanticus.

Een kerstboom vol, in kerstballen schitterende, lichtjes trekt mij als een magneet naar binnen. Maar voor nu ben ik lekker bezig in de tuin.

Als ik opkijk zie ik ze ineens hangen. Als kerstballen in een boom. Het bijzondere is dat er op de bal een heuse ster zit. Kan het mooier? De boom is een mispel en de vruchten heten mispels. Eeuwenlang echte delicatessen. De vruchten blijven hangen tot na de kerst. Zo mooi knutsel je ze zelf niet. 100% kerstbeleving. Je moet het willen zien (en dat wil ik). En nu snel naar binnen. Aanschuiven bij de kerstboom!