ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog

Tandarts?

Natuurgekwetter – Week 42 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

In de kweektuin staat een muur die ik graag mooi wil laten begroeien. In Engeland bezoek ik vaak vooral de ‘walled gardens’. De ommuurde tuinen. Prachtige kloosterachtige sfeer en oude muren die veel gezien en gehoord hebben.

Op of aan de muur groeit van alles. Korsmossen, gewone mossen, varens en het houdt niet op. Ook favoriet zijn natuurlijk de klimplanten. Dankbaar gebruiken ze de muur als houvast voor hun slingeravontuur.

Het is niet gek dat ik dat ook wil. Ik koop natuurlijk clematis, kamperfoelie en klimop maar ook een Akebia (quinata). Sierlijke stengels en vanille geurende paarse bloemen.

Als dat feest voorbij is en je niets meer verwacht volgt zonder twijfel de grootste traktatie. Er hangen na een warme zomer wel heel bijzondere aubergine paarse vruchten! Ik voel me dan voor even de tandarts die in allemaal geopende monden kijkt…