ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Mijn tuinblog

Geen gif maar azijn!

azijn-sproeien

Natuurgekwetter – Week 40 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Gelukkig voelen steeds meer mensen zich verantwoordelijk voor onze planeet. Ook voor de periode van onze (klein)kinderen. ‘Rentmeesterschap’ is een mooie Bijbelse beschrijving voor onze rol hier op aarde.

Onkruidverdelgers (gif) past daar niet bij en de schade die het aanbrengt aan de kringloop ook niet. Onkruid verwijderen kan ook milieuvriendelijk en met een glimlach!

Ik koop groot schoonmaakazijn in. Flacons van 5 liter en dozen vol. Ook bij de kassa blijft de glimlach. Niet verdunnen, aanbrengen op het onkruid en het doet zijn werk.

We hebben zelfs een speciale gieter voor het steentjes pad. Een plantenspuit is ook prima. Daar kun je goed mee mikken en altijd prijs!

Enige nadeel dat ik kan noemen is dat het een dag zuur ruikt.  En, je hoort het ze al zeggen; ‘tja ik vond het altijd al een zuurpruim ’…